Dołącz do osób,

Które zainwestowały w swoją przyszłość
i rozpoczęły naukę online

  • ucz się od ekspertów

    w danej dziedzinie

  • rozwijaj swoje

    kompetencje

  • zdobywaj wiedzę

    popartą certyfikatem

Kucharz małej gastronomii

Kurs „Kucharz małej gastronomii” jest jednocześnie wprowadzeniem do zawodu kucharza i pracy w profesjonalnej kuchni. Dzięki naszemu szkoleniu oszczędzisz czas i pieniądze, ponieważ nasz kurs wprowadzi Cię w świat gastronomi. Zapoznasz się z podstawowymi urządzeniami, pojęciami i technikami, które są wykorzystywane w gastronomii. Zdradzimy Ci również kilka patentów, które znają tylko fachowcy i nie koniecznie lubią się nimi dzielić. Po ukończeniu naszego kursu zdobywasz dokument potwierdzający zdobycie przez ciebie nowej wiedzy i umiejętności oraz co najważniejsze jeżeli dopiero planujesz zacząć swoja przygodę z kuchnią to po naszym kursie oszczędzasz co najmniej trzy, a może sześć lub więcej miesięcy, które byś potrzebował w nowej pracy, zanim zapoznał byś się ze wszystkimi urządzeniami, technikami i czynnościami w pracy w kuchni. Dlatego nasz kurs to oszczędność czasu i pieniędzy.

W trakcie kursu poznasz wiedzę i przyswoisz umiejętności z zakresu:

- HACCP jak, po co i dlaczego
-BHP pracy w kuchni oraz jak unikać i zapobiegać wypadkom
- prawidłowy rozkład pomieszczeń i stanowisk w profesjonalnej kuchni
- obsługi i sposoby działania wybranych urządzeń kuchennych
- prawidłowego postępowania z żywnością i produktami spożywczymi: od przyjęcia surowca do obróbki
- obróbka wstępna? Czyli jak postępować z warzywami, mięsem, rybami i innymi produktami spożywczymi
- podstawowych czynności w zakładach gastronomicznych: restauracjach, domach weselnych, stołówkach szkolnych i zakładowych itp.

Zawartość kursu:
- HACPP – o co tutaj chodzi?
- BHP „bezpiecznie i zdrowo”
- Obróbka wstępna i termiczna
- Metody utrwalania i przechowywania żywności
- Wprowadzenie do świata warzyw, owoców, mięsa i ryb
- Sporządzanie i czytanie receptur
- Sporządzanie potraw ze smakiem


Przebieg kursu

1. Kursant otrzymuje dostęp do platformy e-learningowej.
2. Uczestniczysz w kursie zapoznając się z materiałami szkoleniowymi
3. Zaliczasz egzamin wewnętrzny
– minimum 70% poprawnych odpowiedzi ( możesz podchodzić do egzaminu wielokrotnie)
4. Na certyfikacie nie ma adnotacji, że kurs odbył się drogą internetową.

 

wyróżnione opinie

  • Magda Bydgoszcz

    Zapisałam się na kurs dla kucharzy bo otwierałam restaurację i chciałam dowiedzieć się o procedurach HACCP w gastronomii. Pan Łukasz(trener od gastronomii) przekazał mi materiały do stworzenia HACCP i wszystko mi to wytłumaczył i teraz już wiem jak sama mogę prowadzić HACCP w mojej restauracji. Dziękuję

czego się nauczysz

asdas asdas asdas asdas asdas asdas asdas asdas asdas asdas asdas asdas asdas asdas asdas asdas asdas asdas asdas

  • HACCP jak, po co i dlaczego
  • BHP pracy w kuchni oraz jak unikać i zapobiegać wypadkom
  • prawidłowy rozkład pomieszczeń i stanowisk w profesjonalnej kuchni
  • obsługi i sposoby działania wybranych urządzeń kuchennych
  • prawidłowego postępowania z żywnością i produktami spożywczymi: od przyjęcia surowca do obróbki

To szkolenie obejmuje:

  • Ikona Bezterminowy dostęp Bezterminowy dostęp
  • Ikona Mobilny dostęp 24/7 Mobilny dostęp 24/7
  • Ikona Certyfikat szkolenia Certyfikat szkolenia
  • Ikona Testy on-line Testy on-line

opinie naszych zadowolonych klientów

Strona korzysta z ciasteczek, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Więcej na ten temat na Polityka prywatności